Kylläpäs tulikin hankaluuksia, että saa kaikki tarvittavat ravintoaineet ilman maitoa. Maito onkin yllättävän kattava ruoka-aine :)

Huomasin tässä päivänä eräänä, että suupieleni halkeilevat. Aloin tietysti rasvata niitä, mutta tuntui, että ongelma kasvaa vain. Aloin sitten surffailemaan netissä asian tiimoilta ja ilmeisesti kyse on B-vitamiinin puutoksesta. En sitten tarkemmin tiedä onko kyse B6.sta vai mistä, mutta B6:sta veikkaan. Harvemmin tuo suupielien lohkeilu puutostilasta johtuu, mutta tässä tilanteessa tapaus on aika selvä. B6:sta saa maidosta ja sen tarve kasvaa raskauden ja imetyksen aikana. Puutos ilmenee monella tapaa, mutta listalta löytyy myös tuo suupielien halkeilu.

B-vitamiinia saa onneksi purkista.

Kalsiumin saannista pitää myös huolehtia. Sitä olen ottanut melkeinpä aina myös purkista normaalin ruokavalion lisäksi ja tätä olen tietysti myös jatkanut. Nyt aloin vain epäillä, että saanko sitä silti tarpeeksi. Josko lisäisin annostusta kahteen tablettiin päivässä..? Mutta tuossa on lisänä D-vitamiini, jota saan myös Multivitasta. Tarkistettuani asian D-vitamiiniannos pysyisi silti sallituissa rajoissa.

Sitten se proteiini... Sitä on "hieman" hankala saada mistään purkista ilman maitoa! Juu juu, ruokavalio on tärkein ja yritän kyllä syödä monipuolisesti, mutta haluan silti olla varma. Kana ja liha maistuvat välillä, mutta että alkaisin syömään kananrintapaloja useamman päivässä.. ajatuskin oksettaa. Tonnikala? Se voisi toimia ainakin jossain määrin. Ostin nyt ainakin lauantaimakkaran sijasta kalkkunaleikkeitä leivän päälle laitettavaksi vaikka olen syönyt itseni siitäkin ulos jo aikoja sitten. Kananmunankin olen jättänyt pois ruokavaliosta. Pitää tarkistaa nuo Yosa-tuotteet ja kauramaito, että onko niistä mihinkään.

Huhhuh :)

Niin ja täällä on nyt sitten taas kaksi yötä valvottu. Mikä ihme tuota lasta vaivaa??