Pyytelin jopa vauvalta anteeksi illalla, kun lämmittelin vellipulloa ja asetuin istumaan sohvan nurkkaan sitä pikkuiselle tarjoamaan. Mietin hiljaa itsekseni, että mitä ihmettä teen kaikelle ylijäävälle vellille, jota tästä alkaa väkisinkin seuraamaan. No ehkä kissalle kelpaa. Vauva tarttui pulloon kuin tämä iltarituaali olisi jatkunut jo pidempäänkin. Vauva joi.. ja joi.. kunnes pullo oli tyhjä :o Vauva jäi suu auki hapuilemaan lisää, joten annoin sitten rintaa päälle. Enpähän olisi uskonut, että pikkumieheen mahtuu tuollainen määrä.

Vauva nukahti.

Ja nukkuikin sitten oikein kokonaiset 1h 45min. Päätin olla tarjoamatta rintaa joka kerta, kun vauva itkee. Nostin hänet syliin, laitoin tutin suuhun ja odotin kunnes hän nukahtaa. Sängyssä itkiessään hän siis vain räkii tutin pois ja suuttuu entisestään. Tämä oikeasti onnistui. Ja vauva tuntui jopa nukahtavan sikeämpään uneen tutin avulla.

Rintaa tarjosin yön aikana kolme kertaa ja muut kerrat hoitui tutin avulla. Kertaakaan ei tapahtunut sitä mitä yleensä, että vauva itkee jo 10min kuluttua uudelleen. Ehkä hän on aikaisemmin ollut aina niin ähkypuhku täynnä, että on itkenyt jo senkin vuoksi. Syötön jälkeen laitoin hänet aina vatsalleen nukkumaan, mutta muuten nukutin hänet kyljelleen. Tällä kertaa unipätkät olivat pidempiä kuin normaalisti. Yksi pätkä taisi olla vain 30min, mutta muuten olivat tunnin luokkaa ja aamuyöstä meni jopa pari tuntia.

Näin siis jatketaan :) Vaikka sainkin rampata aika tiheään tahtiin vauvanhuoneessa, niin silti kertoja oli huomattavasti vähemmän kuin normaalisti, eikä tarvinnut istuskella puolta tuntia tissi pitkällä. Vauva nukahti melko nopeasti tutin avulla.

Josko nyt sitten yrittäisi vielä harventaa syöttökertoja ja sitten kokeilisi enemmän sitä sänkyyn rauhoittelua, ettei ihan joka kerta nostaisi syliin nukahtamaan.

Tänään on äiti siis edes kohtuu hyvässä hapessa :) Onneksi, nimittäin esikoisella on kerhopäivä ja häntä pitää siis kuskata eestaas.

Hyvää torstaita kaikille! :)