Epäjärjestelmällistyttämättömyydelläänsäkäänköhän. Tämä vain vertauksena jos joku piti otsikon sanaa hankalana ;) Kaikki on niin suhteellista :D

Tiistaina vietimme 4,5h vuorokaudestamme sairaalassa. Oli siis tarkoitus ottaa selvää tuosta poikamme mahdollisesta maitoallergiasta.

Iholle tehty prick-testi oli odotetusti negatiivinen.

Seuraavaksi keskustelimme lääkärin kanssa jatkosta. Koska vauva oireilee vain öisin, ei pelkkä maitoaltistus riittänyt vakuuttamaan lääkäriä maitoallergian olemassaolosta. Sain kuulla tuollaisesta sanahirviöstä kuin kaksoissokkoaltistus. Vauvalle annetaan kahta eri korvikejauhetta erikseen viiden päivän ajan. Välissä pidetään viikon tauko ja tuo toisenkin jauheen aloitus tehdään sairaalassa kaiken varmuuden välttämiseksi. Toisessa noista jauheista siis on maitoa, eikä kukaan tiedä kummassako. Mielestäni tämä on samalla äidin hulluustesti :D Nyt "pelkäänkin", että kumpikaan jauhe ei aiheuta oireita ja vauvan maitoallergian sijaan äiti diagnosoidaan hulluksi :) Tokihan se olisi kaikista parasta jos oireita ei tulisi ja saisin hakea korvikkeet kaupasta.

Otin lääkärin kanssa esiin myös sen vaihtoehdon, että imettäisin vauvamme vuoden ikäiseksi ja sen jälkeen antaisin hänelle kaurajuomaa, mutta eipä sitäkään hyväksytty, koska moisille maidottomille dieeteille ei saisi ominpäin ryhtyä.

Eipä jäänyt siis vaihtoehtoja.

Nyt vauva on saanut kolmena päivänä tuota ensimmäistä jauhetta, eikä oireita ole tullut. Veikkaan siis, että kyseessä on se maidoton versio. Melkoinen määrä sitä jauhetta vain pitää saada menemään. Nesteenä se olisi 6dl/vrk vielä imettämisen lisäksi! Minä olen yrittänyt sekoittaa sen jauheena ruuan sekaan, koska en halua pulloa kisaamaan rinnan kanssa. Jos vauva keksisi alkaa hylkiä rintaa, niin mitä antaisin hänelle sitten ensi viikolla..?

Ja koska määrä on noin valtava, niin mitä tapahtuu sitten parin viikon kuluttua, kun vauvalle annetaan MAITOA?! Jos 1/4 rkl mannapuuroa MINUN KAUTTANI saatuna aiheuttaa aivan järkyttävän kipuitkun seuraavaksi yöksi, niin mitä tekee 6dl MAITOA SUORAAN VAUVALLE..? En tiedä haluanko olla paikalla silloin :/

Lääkäri ei pitänyt ideasta, että kokeilu sitten keskeytettäisiin, mutta hoitaja onneksi lupasi minulle tuon takaportin, joten en ole ihan niin peloissani kuin muuten olisin. Mutta yksikin yö riittää..