Ensimmäistä kertaa otin Jutan ilmestyttyä telkkariin kaukosäätimen kuivaan käteeni ja lisäsin volumea. Meillä kun ei ihan pikku volumella pärjääkään. Tuo nuorimmainenkaan ei ole hiljaisimmasta päästä lapsi. Aikaisemminhan olen protestoinut Juttaa vaihtamalla melko nopeaan tahtiin kanavaa.

No eipä mennyt kovin montaa minuuttia, kun alkoi ähinä.. Ensin se yltyi korvien välissä sellaiseksi, että oli pakko avata suunsa, jolloin rakas aviomies sai osansa. Pian piti nousta seisomaan, kun ei yksinkertaisesti kestänyt ajatusta, että keskittyisin täysillä tuollaiseen sontaan. Pian jo kiljuin armoa.. "vaihdakanavaavaihdakanavaaVAIHDAKANAVAA!"

Siis ihan tosissaan.. kuka ensinnäkin ottaa elämäntapaohjeita tuon näköisiltä ihmisiltä?!

Koko formaatti jo kiljuu sitä, ettei vastuu kanna kovin kauas. "Puolen vuoden superdieetti". "Puolen vuoden". PUOLEN VUODEN. Eli äkkiä kilot pois, jotta saadaan pe**elehtien otsikoihin mahdollisimman mehukkaita otsikoita ja sitten olet omillasi.. Ja niinhän se yleensä (tämä sana vapauttaa minut yleistyssyytöksiltä ;)) menee, että kun ne kilot lähtevät nopeasti, ne tulevat kaksinkertaisina takaisin.

Ja muutenkin.. Tämä apua pyytävä ihminen on lihottanut itsensä liikkumattomuudella ja herkuilla. Sitten hänet laitetaan sohvalta suoraan kuntosalille ja välissä syötetään ituja. Eilisessä jaksossa oli pienten lasten äiti. Hän kulki junalla treenaamaan... Whaat?! Miksi hän ei voi laittaa vauvaa rintareppuun, isompaa lasta kantorinkkaan ja lähteä metsään tarpomaan? Tai tekee vaikka telkkaria katsellessa kyykkyjä tuolla kuormalla.. Ja mitä jos haastettaisiin tuo äiti pitämään herkkupäivä vain kerran kahdessa viikossa ja laitettaisiin annoskoot kuntoon..? Veikkaisin, että paino lähtisi laskuun maltilla, eikä se tulisi läheskään niin herkästi takaisin. Eikä tarvitsisi hikoilla salilla haistellen samalla märkää rautaa. Ja katsellen sen näköisiä tyyppejä, joista tietää, ettei sinne suuhun ole pelkkiä ituja mennyt.

Niin joo, mutta mehän olemme kaikki-mulle-heti-nyt-kansaa.. Pakko saada noita -50kg puolessa vuodessa -otsikoita.

Itselläni ei lähtenyt paino laskuun synnytyksen jälkeen. Ylimääräistä oli vielä viisi kiloa ja ai että otti pannuun. No lakkasin tunkemasta karkkia naamaani joka imetyksen aikana, niin johan helpotti. Kilot olivat tiessään aika nopeasti.

Ja turha kiljua jostain geeneistä. Sairaudet ovat eri juttu, mutta että geenit.. Eräskin nainen puhui olevansa geeniensä takia lihava ja kiskoi samalla kermaperunoita naamaansa. Jep.

Semmottii tänään.. ;)