Huomautettakoon ensin, että edellisessä postauksessa esitelty ongelma on ainakin hetkellisesti taas ratkaistu :) Hain 50€:n tehoseikoittimen ja se on ainakin toistaiseksi vielä ehjä ja vaikuttaa ihan hyvältäkin. Harmikseni kuitenkin totesin, ettei sillä voi soseuttaa kovin pientä määrää yhdellä kertaa menestyksekkäästi, mutta kaippa sitä on onnellisuuden vuoksi joustettava edes joistain haaveista.

Mutta jos taas noista meidän öistä.. Olemme siis valvoneet taas monen monituista yötä. Koska itku ei ole ollut sellaista tuskaista, niin olen olettanut sen johtuvan jostain aivan muusta kuin vatsaongemista. Josko vauva vain haluaisi viereen..? Ajattelin kuitenkin kokeilla edes hetkellisesti jotain muutosta ruokavaliossa. Koska käväisimme eilen kaupassa, ostin samalla gluteenitonta leipää. Katsoin myös tarkemmin herkkupäivän karkkien ainesosat ja valitsin sellaisia, joissa ei ole vehnää (yllättävän monessa on!).

Kahvinjuontianikin katsoin vähän isommalla suurennuslasilla. Minä kun olen kahvinjuojana tyyppiä "ei tästä pannullisesta sulle riitä". Join kahvia siis vain aamulla kupillisen.

Menin myös muokkaamaan vauvan iltapalaa. Hän kun on syönyt joka ilta kaurapuuroa. Eilenillalla hän söi veteen keitettyä riisipuuroa. Tuossa mössössä ei maku ole kovin kummoinen, joten laitoin ronskilla kädellä sekaan päärynää ja luumua (uudella koneella soseutettua, jei!).

Vauva söi iltapalan todella mielellään, eikä siitä seurannut mitään kiukkukohtausta kuten monesti aikaisemmin.

Laitoin vauvan nukkumaan yhdeltätoista. Menin itsekin heti nukkumaan ja heräsin seuraavan kerran 03:55! Kävin syöttämässä vauvan ja heräsin sitten seuraavan kerran 07:15! Hain vauvan viereeni ja hän nukahti vielä hetkeksi rinnalle. Ai että tämä tuli taas tarpeeseen!

Mutta mitä tämä sitten tarkoittaa..? Minulla ei ole minkään valtakunnan käsitystä gluteenittomasta ruokavaliosta. Ja koska olen itse syönyt eilen esim. aamulla kaurapuuroa ja Yosan kauratuotteita pitkin päivää, niin tarkoittaako tämä sitä, ettei pahis ole gluteeni vaan ettei vauvan vatsa vain kestä ohraa, vehnää ja ruista? No, kokeilemalla tämäkin kaiketi selviää. Mutta jännä huomata, että omakin vatsani on aivan erilainen verrattuna esim. toissapäiväiseen. Ei turvotusta, ei kipua, ei mitään ongelmia..

Nyt tuntuu jo vähän tuhmalta jättää näin paljon ruoka-aineita pois ruokavaliosta ilman ammattilaisen apua. Mutta teen suoraan sanottuna kaikkeni, että saan nukkua, enkä ala odottelemaan sitä 11.3 olevaa maitoaltistusta ja siitä mahdollisesti seuraavaa selvittelyä. Pitää vain pitää huoli, että saa tarpeelliset ravintoaineet kokoon. B-vitamiinilisä vei muuten jo kolmen pillerin jälkeen lohjenneet suupielet mennessään :)