Esikoinen kävi siskoni kanssa kaupassa ja näki siellä dinosauruslelun, jonka hän TODELLA haluaa. Dinolla on hintaa 45€, joten ei nyt ihan huvittanut lähteä kukkaro pitkällä lelua kaupasta hakemaan.

Miehen kanssa mietimme, että mitä tehdä.. Keksimme aika hyvän (tai ainakin tällä hetkellä se tuntuu hyvältä) ratkaisun :)

Teetämme pojalla kotitöitä. Hän saa itse tienata lelun.

Tein paperille taulukon, jossa näkyy kaikki päivän aikana tehtävät hommat. Hommia on viisi ja neuvottelimme ne yhdessä pojan ja miehen kanssa. Poika käy sitten merkkaamassa taulukkoon ruksin, kun homma on valmis. Hän saa 20cent per tehty työ. Okei, kuulostaa pieneltä summalta, mutta laskimme sen sen perusteella, että kauanko lelun tienaamiseen menee. Pojalla oli jo ennestään säästöpossussa 20€ ja isi lupasi 10€, kun poika oli joulun välipäivinä hänen kanssaan töissä. 15€ jäi tienattavaksi, joten pari viikkoa siinä nyt sitten menee. Pitää vain hakea se dino jo valmiiksi kaappiin piiloon, jottei se katoa kaupasta tuon parin viikon aikana. Sitä itkua ei kestäisi kukaan.

Tämä ratkaisi aika monta ongelmaa. Saan ensinnäkin teetettyä pojalla jotain pieni kotitöitä ja toiseksi pojalla on tekemistä. Eihän niihin kauaa mene, mutta on ainakin hetkeksi puuhaa. Ja jos tulee tylsä hetki päivän aikana, niin hän voi tarkistaa taulukosta olisiko jokin homma vielä tekemättä. Ja miksen voisi sitten teettää lisähommaakin jos poika haluaa tienata enempi :)

Ja kaiken muun hyvän lisäksi poika oppii, ettei raha kasva puissa. Hänellä tuntuu välillä olevan se ajatus, että niitä leluja vain haetaan kaupasta, eikä siinä ole mitään ongelmaa. Nyt hän joutuu oikeasti tekemään töitä saadakseen jotain mitä haluaa.

Tämä saattaa kuulostaa pöhköltä, monella tämä on varmasti käytössä ja ihan itsestäänselvyyskin, mutta me emme ole hirveästi ostelleet mitään leluja muuten kuin synttärinä tai jouluna. Eikä silloinkaan paljoa. Joskus kaupassa ostetaan jotain pientä, mutta ei oikein koskaan mitään isompaa. Nyt sitten tartuttiin tilaisuuteen, kun hän niin kovasti näyttää sen dinon haluavan. Katsotaan kauanko menee ennen kuin dino on mukana leikeissä :)