Siis ihan tosissaan.. Kaikki lähti jo joulukorteista. Tuntuu ihan typerältä vaihdella joulukortteja niiden samojen tyyppien kanssa joka joulu. Ihan niinkuin olisin lakannut toivomasta heille rauhallista joulua ja uuteen vuoteenkin onnea. Tuntuu, että siinäkin harrastuksessa vain kilpaillaan siitä, että kuka on jaksanut kaikkein kärsivällisimmin odottaa tonttulakkipäisiltä lapsilta parhainta ilmettä.

Sitten aloitetaan se lahjojen vaihtelu. "Mitä teidän lapset tarvitsisi?".. "No vaikka housut". "Joo niin meidänkin".

Miksi ei sitten voida ostaa omille lapsille niitä pirun housuja?! Olen niin kyllästynyt tässä stressin keskellä vielä kaiken lisäksi paketoimaan paketteja.. Ja kun en saa mitenkään tehtyä sitä esikoiselta piilossa, joten veikkaan etteivät nuo "autetaan joulupukkia" -selitykset mene ihan hirveän kauaa enää läpi.

Sitten pitäisi siivota.. Jooh, kun täällä retajaa vielä rakennustarvikkeita, kiinnittämättömiä kaappeja, listoja yms pitkin taloa, niin miten ihmeessä tästä pitäisi saada jouluisen kotoisan kaunis ja siisti?

Joulukuusi pitäisi tietysti hommata. Ja koska tähän asti olemme viettäneet joulumme rivitalokolmiossa, jossa kuusen paikan on ottanut Halpa-Hallista ostettu puoli metriä korkea muovinen hirvitys, ei kuusen ole ripustettavaksi liian montaa koristetta.

Kinkku pitäisi paistaa. Menin tänään ostamaan sen. S-Marketin pakasteallas oli täynnä erilaisia kinkkuja. On luullista, luutonta, juhlaa, paistettua, ei niin paistettua, isoa, pientä ja ties mitä. Halusin luuttoman n. 7kg kinkun, jota ei sitten edes löytynyt. Ainut luuton vaihtoehto painoi kokonaiset 4kg, eikä se riitä. Ehkä. En tiedä, koska en ole varma kuinka paljon meille on tulossa ihmisiä syömään. Tuo ei helpota laatikoiden ostoakaan ollenkaan. Pillahdin sitten itkuun.

Kuinka se kinkku sitten paistetaan jos se saadaan vielä ostetuksi? Paistetaanko se kuten minä haluaisin.. murenevaksi ja kuivaksi? Vai kuten mieheni haluaa, hampaissa narskuvaksi ja punakaksi? Jos tekee kuten itse haluaa, sitä kinkkua on sitten syötäväkin ja kunnolla. Mitä jos ei sitten huvitakaan?

Voisiko joulun vain ohittaa?