Nyt se alkaa. Ja jatkuu ainakin tämän viikon. Jos ei apua ole, niin sitten lopetan senkin.

En vaan pysty luovuttamaan tätä syiden etsintää :)

Kyllä tuo niksipirkka-unipussi selvästi auttaa niihin viuhtomisheräilyihin, mutta minusta tuntuu, että se yölevottomuuden perimmäinen syy on kuitenkin jossain muualla. Yöllä, kun olin vauvaa nukuttamassa ja hän jo nukahtikin levollisesti syliini, yhtäkkiä hän alkoi itkeä sydäntäsärkevästi ja riuhtoa itseään edestakaisin. Jokin hänet siitä unesta herättää. Kokeillaan nyt maidotonta dieettiä. Vaikka tuskin mistään ainakaan kovin pahasta allergiasta voi olla kyse, koska ainut oire on yölevottomuus. Iho on todella siisti, ilmavaivoja ei mielestäni ole häiritsevässä määrin, vatsa toimii, eikä ripulia ole.

Herra Googlen avulla löytyi myös jonkun äidin saama selitys vauvan yölevottomuuteen.. nimittäin vuorovaikutuksen puute, äidin masennus tai ongelmat parisuhteessa.. Annetaanko tuollaisia diagnooseja ihan tosissaan? Tuollaiseen en usko ollenkaan. Esikoinen kuitenkin nukkui sen verran hyvin yönsä vaikka olin hänen kanssaan yksin ja stressasin aivan hirveästi biologisen isän takia.

Joku puhui, että kyse voi olla vain lapsen temperamentista. Että jos vauva on valtavan touhukas ja kova menemään, niin se saattaa häiritä myös yöunia. Mutta kun tuo meidän 5,5kk ei edes kääntyile vielä! Hän vain makoilee siinä asennossa mihin hänet jättää ja on oloonsa vallan tyytyväinen. Ei hän yritä kammeta itseään mihinkään. Siinä mielessä hän menee isoveljensä jalanjälkiä. Esikoinen oppi kävelemäänkin vasta 1,5-vuotiaana. Tai siis silloin hän suostui kävelemään pitämättä aikuisen kädestä kiinni. Kyllä hän osasi, mutta ei uskaltanut.

Mutta siis niin.. maidoton dieetti :)