Se, että mies lähti eilenaamulla töihin nukkumatta silmällistäkään, kertoo varmaan siitä miten tuo "yö 2" meni.. Se oli niin tuskallisen kauheaa, etten enää tiennyt kuinka kauan jaksan. Se heräily, itku ja vinkuminen alkoi melkein välittömästi nukkumaanmenon jälkeen. Ja se jatkui kolmeen asti yöllä, kunnes vauva heräsi kokonaan.. Hän oli hereillä viiteen asti, jolloin mies sitten luovutti ja nousi ylös. Kävin jossain vaiheessa viemässä vauvan omaan sänkyynsä jokeltelemaan (siis joo, vauva oli hereillä ihan hyvällä tuulella.. minä en..). Ja kun vihdoin sain hänet viideltä nukahtamaan sinne, esikoinen huusi yläkerrassa.. Hän näki painajaista. Muumien mörkö oli tullut uniin. Kävin rauhoittelemassa hänet ja kun tulin alakertaan, heräsi taas vauva. Huoh. Luojan kiitos aamukin koitti joskus, eikä tarvinnut enää edes yrittää nukkua.

Yö 3 ei herättänyt minkäänlaisia odotuksia. Lueskelin netistä, että maidon poistuminen elimistöstä kestää 4-5 vuorokautta. Mies kyseli, että miten tätä tilannetta voisi helpottaa, mutta totesimme, ettei tässä auta kuin jaksaa ja odottaa.

Vein vauvan nukkumaan kymmeneltä. Ensimmäinen herätys oli jo 22:50. Annoin suosista tissin suuhun, koska olin päättänyt antaa miehen nukkua. Tuossa vaiheessa en ollut itse ehtinyt vielä edes nukahtaa, mutta mies onneksi nukkui jo.

Seuraava herätys koitti yhdeltä!! Vauva nukkui kaksi tuntia yhteen menoon ensimmäistä kertaa pitkään aikaan!! Siinä tuli sitten vähän tiheämmin herätyksiä, mutta joka välissä ehdin nukahtaa, eikä sellaisia vartin pätkiä ollut ollenkaan. Puoli kolmen jälkeen tuli taas kahden tunnin pätkä! Siinä vaiheessa jo myhäilin tyytyväisenä ja tuntui siltä kuin olisin saanut nukkua viikon :D Kuuden jälkeen otin vauvan viereen ja siinä hän nukkui ihan ok puoli yhdeksään asti. Selvästi alkoi jo masu vaivata ja herättyään vauva väänsikin sitten kunnon tavarat vaippaan.

Voiko tästä jo tehdä johtopäätöksiä vai oliko tämä taas pelkkä pieni vesilätäkkö autiomaassa?

Voi että miten toivonkaan, että tämä nyt rauhoittuisi ja olisimme oikeilla jäljillä tuon maidottoman dieetin kanssa! Olen syönyt soijatuotteita ja sekin vähän jännittää josko sekin alkaa aiheuttaa oireita. Ilmeisesti monet maitoallergikot ovat allergisia myös soijalle. Ja miten ihmeessä sitä saa kaikki oireita aiheuttavat ruoka-aineet karsittua ruokavaliosta?? Tämä on oikein salapoliisin hommaa.